Durf te delen, ook al vind je het niet de moeite waard

De vakantie is voorbij. Ik heb vier weken vrij genomen en mijn moreel begint nu echt te knagen. Tijd om weer aan de slag te gaan. Weer inleven in huidige opdrachten en mijn visie delen om nieuwe opdrachten binnen te halen. Ik merk dat ik er dit jaar flink moeite mee heb. Het advies om te delen dat ik mijn klanten geef, kan ik maar lastig uit mijn eigen vingers krijgen.

Je stem laten horen

In contact zijn met de buitenwereld is noodzakelijk. Met regelmaat je stem laten horen werkt. Of het nu één op één is, of dat je je richt tot de goegemeente. Je blijft top of mind bij je huidige klant en de mogelijkheid dat je potentiële klanten raakt is groter. Iedere blog die je schrijft, video die je post, interview dat je geeft, gedachte die je deelt levert interactie op (Althans, als het hout snijdt natuurlijk). Normaal heb ik er niet zoveel moeite mee en bruis ik van de ideeën na de vakantie, maar nu niet. Wat is er veranderd?

Ik heb deze vakantie het internet behoorlijk losgelaten. Ik heb vooral gewandeld, boeken geluisterd, veel gereden met het autootje en geluierd op het strand. Ik heb weinig behoefte gehad aan input van buiten. En werd gevoed door de schoonheid van de natuur en het heerlijke gezelschap waarin ik verkeerd heb, maar dat doe ik meestal. 

Supporting team

Anders dan normaal is er nu niemand die op mij wacht ‘op kantoor’. Een team om me heen waarmee ik mijn werk doe, is een stuwende kracht. Ze stimuleren me en ondersteunen me in de kwetsbaarheid van het delen. Ik merk dat ik dat wel mis. Dat ik in mijn eentje sneller het idee heb dat wat ik te zeggen heb er niet toe doet. Dat het al zo vaak gezegd is, dus waarom zou ik het nog een keer doen. 

Kwetsbaarheid

Ik weet dat dit een niet overtuigende gedachte is. Door dit op te schrijven kijk ik hem even aan; hallo gedachte, dag gedachte. Ik kies voor de kwetsbaarheid, en neem commentaar van de buitenwereld voor lief. Ik kies ervoor om te delen, maakt niet uit wat. Dit verhaaltje post ik om weer een stap op het speelveld te zetten, want als ik veilig op de tribune blijf zitten gebeurd niets. De bal mag weer gaan rollen. Ik ben nu mijn eigen supporting team. You go girl! Ik hoop dat ik  jou hiermee ook aanmoedig om te delen.

Meer posts

Hoe verklein je advertentiebudget in Google en Facebook?

lees verder →

Mijn moederdag was ‘Zo mooi’

lees verder →

Story Marketing: Zo gebruik je storytelling in combinatie met de buyer journey

lees verder →

Interview over trends in content marketing

lees verder →